Het is nu 23 jun 2018 14:50



Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
 Hoelang nodig stabilisatie Akadama. 
Auteur Bericht
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 dec 2009 21:29
Berichten: 6811
Woonplaats: Weiteveen, Nederland
Nou, het heeft even geduurd, maar ik heb ook eens een zak Akadama in huis gehaald.
(http://www.hoka-en.nl/akadama-15-liter-303.html)

Nu ben ik met ADA soil gewend om de eerste paar dagen geen dieren toe te voegen ivm met het reguleren en stabiliseren van de waterwaardes.
Geldt dit ook voor Akadama?
Ik heb in de Aqua40 al de nodige vuurtjes kruipen en wou dit bakje gaan voorzien van Akadama.
Daarnaast heb ik nog een Cube25 draaien waar niks in zit, dus kan de beestjes ook overzetten als het moet.
Wat is het beste??

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding


23 feb 2013 15:57
Profiel
Erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 nov 2008 21:32
Berichten: 7799
Woonplaats: beveren waas
toch even opvolgen wat het met de water parameters doet.

heb je iets kunnen enten .

_________________
groetjes eeka


23 feb 2013 15:58
Profiel
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 dec 2009 21:29
Berichten: 6811
Woonplaats: Weiteveen, Nederland
eeka schreef:
toch even opvolgen wat het met de water parameters doet.

heb je iets kunnen enten .


Ja hoor, beide bakjes draaien al de nodige maandjes. De Cube25 hebben de killies in gezeten zelfs :wink:

Ik heb net even "een test" gezet in de Cube25 en hou de waardes even in de gaten komende dagen :wink:

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding


23 feb 2013 16:56
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2523
Woonplaats: Bornem
Als het gewone akadama is dan zou u pH kunnen dalen indien er hier niets gebeurt dan zal alles zeer snel stabiliseren.


23 feb 2013 17:07
Profiel
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 dec 2009 21:29
Berichten: 6811
Woonplaats: Weiteveen, Nederland
We gaan eens zien wat Akadama gaat doen.
Eerst maar eens de test afwachten 8)

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding


23 feb 2013 17:31
Profiel
Vislarfje

Geregistreerd: 23 nov 2009 14:12
Berichten: 208
Woonplaats: Gavere Belgie
heb je de Akadama er in gedaan voor de vuurtjes? Indien ja, dit is voor vuurtjes echt niet nodig, die doen het zelfs beter zonder de Akadama. Of ben je van plan er garnaaltjes van de Caridina Cantonensis in te brengen?


24 feb 2013 09:21
Profiel
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 dec 2009 21:29
Berichten: 6811
Woonplaats: Weiteveen, Nederland
Nee hoor, niet alleen voor de vuurtjes.
Ik draai nu zonder bodem. Ik wil meer planten gaan toevoegen en het is ook om deze bodem eens uit te proberen.
Uit de test die ik gezet heb kan ik nu al zien dat het zeker een goede uitwerking heeft op het water.
Deze is al stuk helderder dan eerst :wink:

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding


24 feb 2013 11:07
Profiel
Erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 nov 2008 21:32
Berichten: 7799
Woonplaats: beveren waas
De meeste planten gaan het goed doen

_________________
groetjes eeka


25 feb 2013 14:55
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 8 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling