Het is nu 25 mei 2018 15:49



Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ] 
 Wel of geen voedingsbodem ? 

Wel of geen voedingsbodem ?
Ja, ik ben voorstander van het gebruik van een voedingsbodem 18%  18%  [ 5 ]
Nee, ik heb slechte ervaringen met een voedingsbodem 82%  82%  [ 23 ]
Totaal aantal stemmen : 28

 Wel of geen voedingsbodem ? 
Auteur Bericht
Erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 feb 2008 20:56
Berichten: 15175
Woonplaats: Haren-Gr. Nederland
Ik lees hier op het forum dat de ervaringen nogal verschillen i.v.m. het gebruik van een voedingsbodem.

Laat ons weten waarom je voor ja of nee kiest.

_________________
180 l aquarium - Azie : 5 Japonica garnalen, 5 Rasbora hengeli , 1 (overgebleven) microrasbora Kubotai, 8 Afrikaanse Blauwoogjes, 2 Trichogaster leeri (Diamant Gourami's, m+v) 1 Halfmoon Betta man en vuurgarnaaltjes[/color]

60 cm bakje: 1 Betta splendens crown tail man, vuurgarnaaltjes en torenslakjes [/color]

Afbeelding


15 maart 2008 11:52
Profiel
Bericht 
tja..

ik ben niet echt een voorstander ervoor, er zijn dus heel veel die er slechte ervaringen mee hebben, maar tegen ben ik ook niet, omdat ik al 2 keer een bak met voedingsbodem gebruikt heb ,en ik had eigenlijk geen last van algen, niet meer dan normaal, dus: op eigen risico, ik heb er geen slechte ervaringen mee, maar zat andere wel.


15 maart 2008 14:26
Bericht 
ik ben voorstander :) heb in beide bakken een hele grondlaag voedingsbodem gedaan , en mijn planten doen het zeer goed :) een beetj te goed :D


15 maart 2008 18:00
Garnaal
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 feb 2008 16:52
Berichten: 460
Woonplaats: 50.805925N 3.071695O
Bericht 
Ikke niet.
Met mijn Victoria's heeft het niet echt veel zin, alhoewel ze niet echt veel graven.
Daarbij komt nog daar mijn meerval nogal graag putten maakt.

Dus, louter door de vissen, moet ik het zonder voedingsbodem doen. :roll:

_________________
SeeYa,
Didi

Maak niet steeds dezelfde fout, er is keus genoeg!


15 maart 2008 18:39
Profiel WWW
Erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 feb 2008 21:14
Berichten: 9269
Woonplaats: Sint Niklaas
Bericht 
ik ben geen voorstander, omdat ik door de jaren heen, toch reed enkele mensen moeten helpen heb, met allerlei toestanden die je niet wil: bodemrot, algenexplosies, nitraataanvallen, nitrietaanvallen door overdosis nitraat, enz...


Laatst bijgewerkt door BlackWater op 16 maart 2008 00:21, in totaal 1 keer bewerkt.



15 maart 2008 23:59
Profiel
Garnaal
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 feb 2008 22:25
Berichten: 487
Bericht 
Heb in 1 bak wel een voedingsbodem van Tetra en in de rest van de bakken niet. Zie in de groei van de planten geen verschil. Bij de planten die het nodig hebben stop ik af en toe FRK. Dus vindt ik het gebruik van een voedingsbodem weggegooid geld. :)


16 maart 2008 00:06
Profiel
Bericht 
mijn bomma heeft een voedingsbodem en daardoor ook een explosie aan algen :shock: :wink:
dus bij mij komt er NOOIT een voedingsbodem in.


16 maart 2008 08:15
Bericht 
mss een heel stomme vraag: welk MERK gebruiken jullie dan? mss komt het juist daardoor. Ik heb tetra gebruikt en ik gebruik nu Sera, en nergens last van :?


16 maart 2008 09:01
Wildvang Skalaartje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 feb 2008 18:43
Berichten: 1327
Woonplaats: balen
Bericht 
ik gebruik geen voedingsbodem,ik vind dat het in een discusbak niet nodig is.
ik heb het nog nooit gebruikt en heb er dus ook geen ervaringen mee.


16 maart 2008 09:34
Profiel
Erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 feb 2008 20:56
Berichten: 15175
Woonplaats: Haren-Gr. Nederland
Bericht 
Ikzelf heb aquaclay korrels onder het grind, nu ja, zo langzamerhand zit het helemaal door het grind.:?
Wat is jullie ervaring daar mee?
Het wordt hier verkocht als voedingsbodem.
Ik heb wel enigzins last van alg, zou dat ( mede) door de aquaclay kunnen komen? :shock:

_________________
180 l aquarium - Azie : 5 Japonica garnalen, 5 Rasbora hengeli , 1 (overgebleven) microrasbora Kubotai, 8 Afrikaanse Blauwoogjes, 2 Trichogaster leeri (Diamant Gourami's, m+v) 1 Halfmoon Betta man en vuurgarnaaltjes[/color]

60 cm bakje: 1 Betta splendens crown tail man, vuurgarnaaltjes en torenslakjes [/color]

Afbeelding


16 maart 2008 10:15
Profiel
Vislarfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 maart 2008 14:49
Berichten: 258
Woonplaats: Moere (West-Vlaanderen
Bericht 
voedingsbodem totaal overbodig, kijk naar men vorige
plantenbakken, greetz :wink: alain

_________________
lid van BBAT
lid van http://exoticaroeselare.be/index.htm

malawi-biotoop 2m50L/60H/60D


16 maart 2008 11:18
Profiel
Bericht 
Alain schreef:
voedingsbodem totaal overbodig, kijk naar men vorige
plantenbakken, greetz :wink: alain


en als alain het zegt, dan is het waar :D :D :D :D
kijk inderdaad maar eens naar zijn vorige (prachtig, ik heb er heimwee naar) planten bak. :wink:


16 maart 2008 11:31
Garnaal
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 feb 2008 22:25
Berichten: 487
Bericht 
Had in het begin bodem van Sera. Ik zeg eens maar nooit weer. Alg Alg en nog een Alg.


16 maart 2008 13:43
Profiel
Erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 feb 2008 21:14
Berichten: 9269
Woonplaats: Sint Niklaas
Bericht 
als je naar m'n vroegere plantenbak keek... ook geen voedings bodem! beter nog, ik hand een rivierzand bodem... :D


16 maart 2008 14:46
Profiel
Bericht 
in mijn lido zit ook geen voedingsbodem, aan de planten merk ik 't niet, maar ik heb ook makkelijke planten :?


16 maart 2008 14:54
Artemia-eitje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2008 17:18
Berichten: 42
Woonplaats: Waregem
Bericht 
in mijn bak heb ik ook geen voedingsbodem.
Best is onderaan grof grind , en daarboven ligt bij bij gewassen grof rijnzand. 3cm onder het rijnzand liggen er kleilagen op rol gekocht, ideaal voor de planten.
Later kan je daar indien nodig nog klei bolletje instoppen.

_________________
Lid DANIO RERIO IZEGEM
15 jaar reisleider geweest in Zuid Amerika , Venezuela - Brazilie


30 maart 2008 11:07
Profiel
Erelid

Geregistreerd: 01 aug 2008 23:29
Berichten: 5084
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België
Na jarenlang een voedingsbodem te gebruiken, ga ik nu geen voedingsbodem meer gebruiken.

De bodem komt naar omhoog bij het planten of verplanten en zorgt voor een lelijke bodemlaag.
Ook door het afhevelingssysteem te gebruiken kwam er voedingsbodem in het rivierzand.
In mijn binnenfilter zat er heel dikwijls een laag voedingsbodem. :?
Buiten die kleine probleempjes heb ik nooit grote problemen gehad met mijn voedingsbodems.
Ik had er van het merk sera en van het merk tetra.
Mijn planten hebben altijd goed gegroeid, ik geef ze voedingstabletten en vloeibare voeding.
Week 1 voedingstabletten, week 2 vloeibare voeding, week 3 beide, ...
Onlangs heb ik tabletten gevonden die 6 maanden à 1 jaar werken. Waardoor je dus minder in je bodem moet zitten, dus minder stress voor de vissen.

Ik moest om het jaar mijn aquaria leegmaken om een nieuwe voedingsbodem aan te leggen. Zonder voedingsbodem is het dus niet nodig om jaarlijks een volledig nieuwe opstart te doen.

Ik heb dus neen gestemd.

_________________
Juwel Rekord 600 | Aquablog


01 nov 2008 14:30
Profiel
ik gebruik ook liever geen. gewoon uit voorzorg, ik heb teveel negatieve verhalen gehoord. 1 slechte ervaring kan, maar na 2,3,4 .. 10 slechte ervaringen te horen. laat ik het liever achter me


18 feb 2009 12:28
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 18 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling