Het is nu 26 sep 2018 09:51



Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 
 gh te laag 
Auteur Bericht
Artemia-eitje

Geregistreerd: 27 dec 2015 18:29
Berichten: 21
Woonplaats: hamme
dus met een meting voor mijn aquarium alles goed.
nitriet en nitraat staat op 0.
just gelijk ik het wil.
maar nu is gh ook te laag.
ik heb opgezocht dat dat de hardheid is van water.
maakt dit iets uit voor een aquarium?
info aquarium bezetting neon tetra een 30tal.
vuurgarnalen een 20tal.
aquarium inhoud 120 liter ongeveer.
is wel een papyrus plant aangekoppeld met een overloop.
heb dat speciaal gedaan voor nitriet en nitraat de kop in te drukken.
ermee dat ik denk dat die ook met de gh waarden gaat lopen.
ik veronderstel dat dat het kalk gehalte is van het water?
maar ben daar niet zeker van?
dus maakt het iets uit dat dat te laag staat?
dank bij voorbaat.


26 feb 2016 18:43
Profiel
Apistogramma
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 dec 2010 14:41
Berichten: 1279
Woonplaats: Rotterdam
Wat is te laag? Hoe laag is hij? Waarmee heb je het gemeten? Voor wie of wat is hij te laag??
GH is trouwens totale hardheid.

_________________
Mijn man kijkt TV en ik kijk aquarium!


26 feb 2016 18:47
Profiel
Artemia-eitje

Geregistreerd: 27 dec 2015 18:29
Berichten: 21
Woonplaats: hamme
is te laag volgens de test van tetra test 6 in 1.
wand de test zegt hardheid is 0
vraag 1 dus hardheid is te laag
vraag 2 volgens de test die ik doe
vraag 2 vervolg . voor de vissen?
maakt dat iets uit dat de hardheid op 0 staat voor neon tetra?
wand jullie hebben meer ervaring hiermee?


26 feb 2016 18:53
Profiel
Apistogramma
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 dec 2010 14:41
Berichten: 1279
Woonplaats: Rotterdam
Een GH van 0 heb ik nog nooit van gehoord. En je ph dan?
Ik heb net gegoogled, maar in Hamme is het water juist hard! Ben bang dat je test niet meer goed is. Moet het geen 10 zijn? Dat je verkeerd hebt gekeken misschien?

_________________
Mijn man kijkt TV en ik kijk aquarium!


26 feb 2016 19:04
Profiel
Artemia-eitje

Geregistreerd: 27 dec 2015 18:29
Berichten: 21
Woonplaats: hamme
al een geluk dak mijn strookje nog heb.
die staat nu op 7.6.
maar moet er wel bij zeggen die stond ook te laag
en doe er product in om te laten stijgen.
product noemt ph/kh plus van met merk tetra.
alles op het strookje is
no3 staat op 0
no2 staat op 0
gh staat op 0
kh staat op 10d
ph staat op 7.6
cl2 staat op 0


26 feb 2016 19:11
Profiel
Artemia-eitje

Geregistreerd: 27 dec 2015 18:29
Berichten: 21
Woonplaats: hamme
raar nu kijk ik terug naar mijn strookje.
omdat het gedroogd is is die kleur veranderd?
nu zegt die dat de gh op 8 staat.
loos alarm of moet ik opnieuw eens meten?


26 feb 2016 19:19
Profiel
Apistogramma
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 dec 2010 14:41
Berichten: 1279
Woonplaats: Rotterdam
Met zo'n ph en kh kan je gh nooit 0 zijn. Middelen om ph te laten stijgen heb je toch helemaal niet nodig! Je hebt neons en vuurgarnalen, liefhebbers van wat zachter, licht zuur tot neutraal water.
Waarom zou je dan je ph en kh willen verhogen?
Als je echt twijfelt aan je waterwaardes, laat het dan testen bij je aquariumwinkel. of koop een goede druppel test.

_________________
Mijn man kijkt TV en ik kijk aquarium!


26 feb 2016 21:17
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2523
Woonplaats: Bornem
Teststrookjes zijn eigenlijk beter te vervangen door druppel flesjes. Zeker voor het meten van u hardheid.
Als u gh laag is voor vuurneons en de andere is dit zelfs gewenst.
Wanneer het in u bak zit en je hebt er zand of zelfs de meeste bodem bedekkingen in zitten dan zal u hardheid wel stijgen.


27 feb 2016 10:02
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 jul 2011 21:46
Berichten: 3112
Woonplaats: Antwerpen
Zo'n teststrookje is geldig na 1 minuut, dat is de correcte waarde. Daarvoor of daarna klopt het niet meer.
Zijn je teststrookjes niet vervallen, normaal gezien staat er een datum op het doosje.


27 feb 2016 11:51
Profiel
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 dec 2009 21:29
Berichten: 6811
Woonplaats: Weiteveen, Nederland
Nog een tip.....of 2:
1.Strip en andere tests liefst bij daglicht aflezen ivm metamerie (googelen maar).
2.neem altijd een vast tijdstip wanneer je meet. 'Smorgens en 's avonds geeft altijd verschillende waardes.
:wink:

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding


27 feb 2016 21:20
Profiel
Artemia-eitje

Geregistreerd: 27 dec 2015 18:29
Berichten: 21
Woonplaats: hamme
merci voor de inlichtingen.


08 maart 2016 19:20
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2523
Woonplaats: Bornem
Is het ook gelukt?


12 maart 2016 16:55
Profiel
Artemia-eitje

Geregistreerd: 27 dec 2015 18:29
Berichten: 21
Woonplaats: hamme
ondertussen nieuwe metingen gedaan en staad op een goed niveau nu.
dacht op 8 dat het stond.
nietriet en nitraat nog steeds op 0
just gelijk dak het wil.


14 maart 2016 20:13
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2523
Woonplaats: Bornem
Ok leuk te horen!


14 maart 2016 20:41
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 14 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling