Het is nu 23 nov 2017 08:30



Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
 co2 continu test 
Auteur Bericht
Vislarfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 feb 2014 13:07
Berichten: 276
Woonplaats: Beerse
Ik ben wel gecharmeerd door de JBL.
Heeft er iemand ervaring met dit metertje of een ander merk?
Enig idee waar ik dit best kan kopen? heeft aquashop geel/diest/zowiezo/pelckmans ze?


14 nov 2014 15:01
Profiel
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 dec 2009 21:29
Berichten: 6811
Woonplaats: Weiteveen, Nederland
Bijna elke lfs die CO2 sets verkopen hebben vaak ook de continu test wel.
Wil je zeker weten dan gewoon even bellen.
Heb geen ervaring met JBL, wel met een ander "merk" (geen idee welke) en werkt uitstekend :wink:

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding


14 nov 2014 16:12
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2522
Woonplaats: Bornem
niets boven pH meting in samengang met KH meting. => hieruit kan je u CO2 halen.

zo'n continue test werkt op pH basis, als je truf gebruikt kan je verkeerd zitten...
niet vergeten u KH te meten. (en op volgen)


14 nov 2014 22:36
Profiel
Vislarfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 feb 2014 13:07
Berichten: 276
Woonplaats: Beerse
Doe ik steeds. Ik lees echter dat de ph kh schaal geen goede indicator is voor co2...


15 nov 2014 13:59
Profiel
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 okt 2008 12:33
Berichten: 7073
Woonplaats: Eindhoven
Waarom gebruik je co2?

_________________
Afbeelding
Klik op de banner voor mijn 1400 liter rio Corzo bakje

350 MA bakje (oud)
Vision ZA
X. Pygmeus bakje


15 nov 2014 14:43
Profiel
Vislarfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 feb 2014 13:07
Berichten: 276
Woonplaats: Beerse
Planten, ik merk dat ze het er toch beter mee doen, zeker de HC..


15 nov 2014 17:51
Profiel
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 dec 2009 21:29
Berichten: 6811
Woonplaats: Weiteveen, Nederland
HC kan niet zonder extra CO2 is mijn ervaring.
Zo'n continu test geeft geen exacte pH aan hè, maar een indicatie.
Je kan alleen wat sneller zien of er wat aan hand is om vervolgens het echt te gaan controleren. :wink:

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding


15 nov 2014 20:46
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2522
Woonplaats: Bornem
ben79 schreef:
Doe ik steeds. Ik lees echter dat de ph kh schaal geen goede indicator is voor co2...

Ik heb altijd m'n pH geregeld met CO2 en af en toe KH gemeten wanneer er een waterwissel met osmosewater nodig was...

die indicatoren zijn nog slechter geloof me maar... want als ze niet direct in de stroming van je bak zitten komt er een laag rond die ook een slechte waarde zullen geven...


16 nov 2014 10:18
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 8 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling