Het is nu 19 okt 2018 05:27Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
 Easy-Life-producten (omschrijving en uitleg) 
Auteur Bericht
Erelid

Geregistreerd: 01 aug 2008 23:29
Berichten: 5084
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België
Inleiding

De meeste van onze forumleden gebruiken JBL-producten of Easy-Life-producten, vermoed ik. Dit topic geeft uitleg over de verschillende producten en waarvoor ze bruikbaar zijn.
Niet als reclame, enkel als hulpmiddel voor wie liever EL-producten verkiest. Want elk middel (sera, JBL, Easy-Life) verschilt toch wat qua werking en dosering.

http://www.easylife.nl/nederlands/image ... ro_top.jpg

Vloeibaar filtermedium

Easy-Life vloeibaar filtermedium (Easy-Life vfm) behoort tot een totaal nieuwe productgeneratie in de vivaristiek. Het is voor zoveel zaken inzetbaar, dat een bepaalde benaming het product nooit geheel beschrijven kan.

Easy-Life vfm

 • is 100% natuurlijk & veilig
 • bevat geen chemicaliën, bakteriën of andere organische toevoegingen
 • is krachtig werkzaam in zoet- en zeewateraquaria, vijvers en paludaria
 • lost vele problemen op: zowel vaak voorkomende als bepaalde zeldzame problemen
 • geeft een zeer veelzijdige bescherming
 • vertoont tientallen krachtige werkingen in zoet- en zeewater

Voorbeelden Easy-Life vfm werkingen in zoet- en zeewatersystemen: betere en stabiele waterkwaliteit, versnelt het opstarten van nieuwe aquaria, verwijdert chemicaliën, medicijnresten, chloor, ammonium, zware metalen en vele andere contaminanten, betere plantengroei, jonge vissen groeien sneller, koralen groeien beter, voorkomt algenvorming, ontstresst effectief vissen en lagere dieren, neutraliseert schadelijke bacteriën, kweekbevordering, en nog veel meer.

Met Easy-Life vfm wordt veel leed en sterfte vermeden bij zoet- en zeewaterdieren gedurende transport en quarantaine, na een medicijnbehandeling, bij verwondingen en bacteriele infecties, bij kalamiteiten zoals stroomuitval, enzovoort. De mortaliteit van vissen en lagere dieren wordt ermee sterk gereduceerd.

Dit alles met een totaal natuurprodukt waarmee geen chemicaliën, bacteriën of andere organische toevoegingen in het water worden gebracht. In Easy-Life vloeibaar filtermedium zijn meer dan 30 werkingen versmolten, zonder enige negatieve bijwerkingen te veroorzaken.

Symbiont

Symbiont is een zeer effectief biologisch filtermateriaal dat in het filter een biologisch filterbed gaat vormen. Door zijn unieke en zeer poreuze structuur ontstaan er miljarden aerobe en anaerobe bacteriën die ammonium, nitriet en nitraat afbreken.

Enkele voordelen van Symbiont

 • verwijdert ammonium, nitriet en nitraat
 • reduceert ziektenkiemen
 • reduceert het aantal water verversingen
 • vervangt alle andere vormen van biofiltratie
 • is pH, KH en GH neutraal
 • bespaart ruimte in het filter

Geschikt voor zoetwater, zeewater en vijvers

Symbiont wordt gemaakt van premium gesinterd glas via een speciaal procedé. Het is inert, absoluut veilig en neemt bovendien weinig filterruimte in beslag. Symbiont is dan ook een langdurig werkend filtermedium met een superieur effectief bezettingsoppervlak voor nuttige bacteriën.

Filtercapaciteit

300 gram: reinigt tot 900 liter zoetwater of 450 liter zeewater
1000 gram: reinigt tot 3000 liter zoetwater of 1500 liter zeewater

Aquastart

AQUASTART bevat hoogactieve bacterie culturen die aquaria en filters snel opstarten. De unieke bacteriedrager zorgt voor een versnelde vermeerdering van nuttige bacteriën, helpt de werking van schadelijke bacteriën tegen te gaan en zuivert het water bovendien van zware metalen en andere chemische verontreinigingen. Het resultaat is een gezond aquarium met vitale, intensief kleurende vissen.

Aqustart is een combinatie van unieke stoffen die allemaal perfect op elkaar aansluiten om het verse water of een nieuw filter meteen goed te laten aanslaan. Door inbreng van een groot aantal nuttige stoffen wordt het verse water binnen enkele uren gestabiliseerd en gezuiverd.

Dosering Aquastart

dag 1 : 10 ml per 50 liter
dag 7 : 10 ml per 50 liter
dag 14 : 10 ml per 50 liter
Na dag 14 : Easy-Life vloeibaar filtermedium gebruiken

Na dag 14 kunt u overgaan op Easy-Life vloeibaar filtermedium om het aquarium bij waterverversing of onderhoud te stabiliseren en te onderhouden.

ProFito

Easy-Life ProFito is een rijkelijk voorziene, universele plantenvoeding dat geschikt is voor alle waterplanten.

VOORDELEN ProFito :

 • een sterk geconcentreerde en extra komplete universeelbemester
 • alle voedingsstoffen in één product
 • inclusief ijzer
 • bewerkstelligt een krachtige, gezonde en weelderige plantengroei
 • bevordert de aanmaak van cytokininen en stimuleert zodoende de celdeling
 • bredere bladeren en een bijzonder intensieve kleuring
 • ontlast het aquariumwater
 • verbetert en consolideert het biologisch evenwicht in het aquarium
 • meervoudig gestabiliseerd
 • nitraat en fosfaat vrij
 • heel economisch in gebruik

Wanneer men ProFito aan het aquariumwater heeft toegevoegt, dan dient het beste een paar uur gewacht te worden alvorens men Easy-Life vfm toevoegt. Anders zou Easy-Life vfm meteen allerlei stoffen gaan binden. Het is dan beter te wachten totdat de plantenvoeding verdeeld is. Omgekeerd, wanneer Easy-Life vfm is toegevoegd, dan wacht nog enige uren nadat het water is opgehelderd. Daarna ProFito inzetten.

Om gedeeltelijk versneden leidingwater of puur osmosewater met mineralen te voorzien, biedt ProFito tezamen met Easy-Life vfm een erg goede oplossing daarvoor. Voeg dan 1/4 dosering ProFito en een 1/2 dosering Easy-Life vfm aan het water toe. Op deze manier wordt het mineraalarme aquariumwater optimaal voorzien. Het schept meteen een uitstekende waterkwaliteit.

EasyCarbo

EasyCarbo is een zeer krachtige en efficiënte koolstofvoeding in vloeibare vorm voor aquariumplanten.

Zeker en vast te lezen voor het gebruiken van EasyCarbo: Wel even opletten als je easy carbo gebruikt!

Ferro

Easy-Life Ferro is geschikt om veeleisende planten te voorzien van makkelijk opneembaar Fe2+.

Nitro & Fosfo

Bij een tekort of een verkeerde verhouding fosfaat-nitraat, kunnen de producten Nitro of Fosfo gebruikt worden om het gehalte aan NO3 en/of PO4 op de gewenste waarde te brengen.

De producten verhogen dus de P en N in het aquarium!

Multicura

Easy Life Multicura is een combinatiepreparaat met een breed spectrum werking tegen de meest voorkomende siervisziekten in zoetwateraquaria. Het is bijzonder werkzaam tegen schimmelziekten, parasitaire huid- en kieuwwormen, parasitaire infecties en bacteriële slijmhuid infecties. Het helpt bovendien de wondheling, beschermt de slijmhuid en stimuleert de kweek en opgroei van siervissen.

Easy Life Multicura bestrijdt doeltreffend niet minder dan ongeveer 20 ziekteverschijnselen waaronder schimmelwoekeringen, bekschimmel, blauwschimmel, huidbeslag, huidwormen, huidtroebeling, schommelziekte, witte snuiten, buikwaterzucht, neonziekte, staart- en vinrot, vinknijpen, ontstekingen aan huid en kieuwen en verwondingen.

Gebruiksaanwijzing: Schudden voor gebruik! UV-lamp en oxidator uitzetten. Actief kool, kunsthars en eventueel andere aanwezige adsorberende materialen verwijderen uit het filter. Tijdens de behandeling goed blijven beluchten.

Doseeradvies: Op 1e dag 40 druppels per 50 liter aquariumwater toevoegen. Op 2de en 3de dag 20 druppels per 50 liter aquariumwater aanhouden. 20 druppels = 1 ml.

In zware gevallen mag er op de eerste dag een dubbele dosering (80 druppels per 50 liter aquariumwater) gebruikt worden. Absoluut veilig voor het biologisch filter. Niet toxisch, zelfs niet bij de aangegeven overdosering.

Na afloop van de behandeling het water verversen. Het aquarium kan daarna met een dubbele dosering Easy-Life Vloeibaar Filtermedium behandeld worden om de produktresten te verwijderen. De waterkwaliteit wordt hierdoor sterk verbeterd en de vissen herstellen bijzonder snel.

Preventief dosering: Bij een nieuwe bezetting van planten en/of vissen eenmalig 40 druppels (= 2 ml) per 50 liter aquariumwater. Voorkomt besmettingen van buitenaf.

Dosering voor kweek en opgroei: Voor de kweek en opgroei van vissen wekelijks 20 druppels (= 1 ml) per 50 liter aquariumwater. Zo wordt het beschimmelen van eitjes voorkomen. Groeistoornissen en uitval bij de opgroei worden ook effectief bestreden.

Combipreparaat met Easy-Life Anti-Spot :
te combineren met Easy Life Anti-Spot (tegen stip, peperstip en gatenziekte) om een zeer effectief preparaat te verkrijgen. Lees eerst de bijsluiter voor correct gebruik van dit middel. Geen andere producten tijdens de behandeling aanwenden!
In hardnekkige gevallen en blijvende ziektebeelden kan Multicura gecombineerd worden met Anti-Spot om de werkingen te versterken ! Zodoende krijgt U een zeer effectief middel voor waterbehandeling tegen witte stip, peperstip, huidaandoeningen, parasieten, infecties etc.

Anti-spot

Easy-Life Anti-Spot is bijzonder werkzaam tegen witte stip (Ichthyophthirius multifillis), gatenziekte (Hexamita), peperstip (Oodinium) en huidvertroebelingen (Costia, Chilodonella) in zoetwateraquaria.

Gebruiksaanwijzing: Schudden voor gebruik!

UV-lamp en oxidator uitzetten. Actief kool, kunsthars en eventueel andere aanwezige adsorberende materialen verwijderen uit het filter. Tijdens de behandeling goed blijven beluchten.

Doseeradvies: om de 2 tot 3 dagen circa 60 druppels per 100 liter aquariumwater toevoegen totdat de symptomen zijn verdwenen. 20 druppels = 1 ml. Preventief dosering: bij een nieuwe bezetting van planten/vissen eenmalig 60 druppels per 100 liter aquariumwater.

Na afloop van de behandeling het water verversen. Het aquarium kan daarna met een dubbele dosering Easy-Life Vloeibaar Filtermedium behandeld worden om de produktresten te verwijderen. De waterkwaliteit wordt hierdoor sterk verbeterd en de vissen herstellen bijzonder snel.

Combipreparaat met Multicura :
in hardnekkige gevallen kan eventueel Multicura erbij worden gebruikt. Lees eerst de bijsluiter voor correct gebruik van dit middel.


Ijkvloeistoffen voor pH-meters

Easy Life produceert ijkvloeistoffen voor het calibreren van pH-meters

PH4-EXACT is een rode calibratievloeistof voor het ijken van pH-meters op een pH-waarde van precies 4,00 bij kamertemperatuur. Na de calibratie de gebruikte hoeveelheid vloeistof niet opnieuw gebruiken.

PH7-EXACT is een calibratievloeistof voor het ijken van pH-meters op een pH-waarde van precies 7,00 bij kamertemperatuur. Na de calibratie de gebruikte hoeveelheid vloeistof niet opnieuw gebruiken.

PH9-EXACT is een blauwe calibratievloeistof voor het ijken van pH-meters op een pH-waarde van precies 9,00 bij kamertemperatuur. Na de calibratie de gebruikte hoeveelheid vloeistof niet opnieuw gebruiken.

Zeewater ~ MAXICORAL A & B ®

Extra complete sporenelementen.

Maxicoral A is de extra complete mineralenmix voor prachtige en gezonde koralen. Het bevat een strontium-barium complex waarmee koralen verzorgd worden. Maxicoral A bevat verder o.a. Mg, MN, Fe, Mo, Li, Rb, Cr, Co, Se, Cu, Zn, Ni, Se, etc.

Maxicoral B is een fluor-Jood mix voor prachtige gekleurde koralen. Maxicoral B bevat verder broom, kalium en boor.

Zeewater ~ Calcium supplement

Easy-Life calcium is een krachtige geconcentreerde calciumbron voor prachtige en gezonde koralen. Het optimale calciumgehalte is 410-450 ppm.

Zeewater ~ Magnesium supplement

Easy-Life magnesium is een krachtige geconcentreerde magnesiumbron voor prachtige en gezonde koralen.

Zeewater ~ Strontium supplement

Easy-Life strontium is een krachtige geconcentreerde strontiumbron voor prachtige en gezonde koralen.

Zeewater ~ Jood supplement

Easy-Life jood is een krachtige geconcentreerde jodaat/jodide-bron voor prachtige en gezonde koralen.

Zeewater ~ pH (KH+) buffer

Easy-Life pH-buffer is een krachtig en geconcentreerd mengsel om de KH veilig te verhogen en de pH op het juiste niveau te stabiliseren. Genoeg voor circa 10.200 dKH.

Zeewater ~ Halt Parasites

Effectief middel tegen stip in zeewater.

Easy Life Halt Parasites is bijzonder werkzaam tegen zeewaterstip (Cryptocaryon irritans) en koraalvisziekte (Oodinium ocellatum) in zeewateraquaria.

Gebruiksaanwijzing: Schudden voor gebruik!

UV-lamp en ozonisator uitzetten. Actief kool en eventueel andere aanwezige adsorberende materialen verwijderen uit het filter. De eiwitafschuimer en beluchting moeten tijdens de behandeling aan blijven.

Doseeradvies: Op dag 1, 4, 7, 10 en 13 circa 30 druppels per 100 liter water toevoegen. Bij ernstige gevallen de eerste dosering (op dag 1) verdubbelen. 20 druppels = 1 ml.

Absoluut veilig voor lagere dieren en het biologisch filter. Bevat geen koper. Geen andere produkten tijdens de behandeling aanwenden! Na afloop van de behandeling het water verversen. Het aquarium kan daarna met een dubbele dosering Easy-Life Vloeibaar Filtermedium behandeld worden om de produktresten te verwijderen. De waterkwaliteit wordt hierdoor sterk verbeterd en de vissen herstellen bijzonder snel.

Bronnen

Easy-Life

_________________
Juwel Rekord 600 | Aquablog


27 apr 2009 18:29
Profiel
Artemia-kreeftje

Geregistreerd: 15 maart 2009 21:06
Berichten: 189
Woonplaats: sint niklaas
filtermedium van easy-life vind ik een heel goed produkt.en het is zeer goed voor uw filter het zou de bacterien grooie bevorderen.ik gebriuk het al jaren en het is ook nog een natuurlijk product.

gr Etienne. COOL


Laatst bijgewerkt door etienne op 30 aug 2011 18:28, in totaal 1 keer bewerkt.28 apr 2009 18:02
Profiel
Erelid

Geregistreerd: 01 aug 2008 23:29
Berichten: 5084
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België
CB' schreef:
Ik gebruik het ook. en ben er enorm content van

_________________
Juwel Rekord 600 | Aquablog


28 apr 2009 18:37
Profiel
Erelid

Geregistreerd: 01 aug 2008 23:29
Berichten: 5084
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België
dave76 schreef:
Yep zeker weten , heel goed product
gebruik dat altijd en goeie prijs als je
het in 2,5liter koopt . is veel voordeliger dan .


Groetjes Dave76

_________________
Juwel Rekord 600 | Aquablog


28 apr 2009 18:38
Profiel
Erelid

Geregistreerd: 01 aug 2008 23:29
Berichten: 5084
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België
Joris schreef:
Voor de liefhebbers,hier de link naar hun,heel duidelijke site:

http://www.easylife.nl/nederlands/index.html?id=01

Grtz,

Joris

_________________
Juwel Rekord 600 | Aquablog


28 apr 2009 18:38
Profiel
ik gebruik easy life al jaren, waaronder het vloeibaar filtermedium waar je kraakhelderwater van krijgt.

en easy carbo en profito de beste planten producten die momenteel op de markt zijn :wink:


29 apr 2009 07:03
Artemia-kreeftje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 jun 2011 22:01
Berichten: 107
Woonplaats: Liedekerke
Dank je voor deze toch wel zeer duidelijke info.

_________________
Het leven onder water is 1000 maal mooier dan boven water.


4 x L 134.
3 x L 136a.
6 x L 168.
10 x L 201.
1 x L 201 inspektor.
2 Corydoras Schwartzi.
1 x otocinclus (siamese algeneter).
5 Altispinosa.
9 kegelvlek barbelen.
18 x kardinaal tetra.


30 aug 2011 16:45
Profiel
Erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 aug 2008 23:01
Berichten: 1648
Woonplaats: Antwerpen
Hier ook standaard een fles easylife vfm in huis. Een zeer veelzijdig product, doet goed zijn werk.

_________________
Afbeelding


30 aug 2011 18:11
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 8 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling